top of page
  • Yazarın fotoÄŸrafıUzda Blog

Tübitak Hızlı Ürüne Dönüştürebilir & Ticarileştirilebilir Ar-Ge Projelerini Destekliyor!

KOBİ’lerin Ar-Ge ile geliştireceği ve potansiyel müşterisi hazır olan yenilikçi ürünlerin, süreçlerin, bir Müşteri Kuruluş eşliğinde geliştirileceği ortaklı projeler desteklenecektir.


Sipariş Ar-Ge – 2020 olarak isimlendirilen çağrıda,


Proje Hedefi: Müşteri gereksinimlerini karşılayan çözüm önerilerinin, KOBİ’ler tarafından Ar-Ge ile ticarileşebilir çıktılara dönüştürülmesi


Proje Kapsamı: Çağrıda hızla ürüne dönüşebilecek ve yüksek ticarileşme potansiyeline sahip Ar-Ge projeleri


Proje;

1. Ürün/süreç geliştirme

2. Ticarileşme olmak üzere iki aşamadan oluşacaktır. Ürün/süreç geliştirme aşaması en fazla 24 aydır.

Ticarileşme süresi ise sabit 24 ay olacaktır.


İşbirliği Yapısı:

Müşteri Kuruluş ve Tedarikçi Kuruluş ortak bir proje sunar. Müşteri ve tedarikçi kuruluş işbirliği sözleşmesi imzalar. Projenin ekinde Ekonomik Fizibilite sunulur, ticarileşme planı anlatılır.

İpucu: Projelerde Ar-Ge çalışmalarını Tedarikçi Kuruluş yapacak; proje çıktısını Müşteri Kuruluş ticarileştirecektir. Müşteri Kuruluş, Tedarikçi Kuruluşun Ar-Ge maliyetlerine katkı sağlayacaktır.


Projenin Beklenen Çıktıları: Projeler sayesinde sanayi kuruluşları arasında iş birliklerinin artması ve Ar-Ge çıktılarının daha çabuk ticari ürünlere dönüşmesi beklenmektedir. Ayrıca çağrının, Müşteri Kuruluş içinden ikincil (spin-off) firmalar doğmasını özendireceği düşünülmektedir. Bilginin paylaşılması, yayılması, ürünleştirilmesi süreçlerine doğrudan katkı sağlama yönleriyle çağrının, ulusal yenilik sisteminin etkinliğini artıracağı öngörülmektedir.


Destek Oranı: %40

Destek Ãœst Limiti: 2.500.000 TL

Ön Kayıt Son Başvuru Tarihi:17 Ağustos 2020

Son BaÅŸvuru Tarihi: 31 AÄŸustos 2020


23 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page